Banner 980x90

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā aizvadīta ēnu diena 

Foto: Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas arhīvs
Foto: Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas arhīvs

Arī šogad SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' piedalījās izglītības akcijā ''Ēnu diena'', piedāvājot skolēniem ēnot slimnīcas personālu un iepazīt slimnīcas ikdienu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja slimnīcas pārstāvji, "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" katru gadu piedalās ēnu dienas programmā un šādā veidā palīdz jauniešiem profesijas izvēlē. Šogad Ventspils slimnīcā ēnoja 19 jaunieši, bet slimnīcas Talsu filiālē 4. Kopumā interesi par ēnošanas iespējām "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā" izrādīja 57 skolēni. Ēnu diena jauniešiem sākās ar dalību slimnīcas ikrīta plānošanas sapulcē, bet pēc apspriedes visi devās iepazīt izvēlētās profesijas.

Jaunieši atzinīgi novērtēja iespēju redzēt medicīnas personāla ikdienu un saprast vai šāda profesija būs viņiem piemērota. Iemesli, kādēļ skolēni vēlas savu nākotni saistīt ar veselības aprūpi ir dažādi, taču visus vieno interese par medicīnu. Rodrigo Būmeisters mācās Ventspils 1.pamatskolā 9.klasē un ēnoja traumatologu. "Pats esmu piedzīvojis operācijas un novērtējis ārstu profesionalitāti. Ārstēšanās process ieinteresēja un tagad plānoju arī savu nākotni saistīt ar medicīnu," stāsta Rodrigo. Ēnot "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā" izvēlējās ne tikai jaunieši no Ventspils, piemēram, Kerija Grudkina bija atbraukusi no Mērsraga. Meitene ēnoja neirologu un skaidroja, ka šāda izvēle izdarīta, jo ļoti patīk Ventspils, interesē neiroloģija, kā arī savu nākotni viņa noteikti vēlas saistīt ar medicīnu. Savukārt Ventspils 2.pamatskolas 9.klases skolniece Krista Kristiāna Zēberga izvēlējās ēnot ginekologu-dzemdību speciālistu. Meitene "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā" ēno jau otro reizi - viņai pagājušā gadā bijusi iespēja ielūkoties Bērnu nodaļas ikdienā. Krista atzīst, ka viņai ļoti patīk bērni un slimnīcas vide, tādēļ vēlētos kļūt par vecmāti.

Ventspilī slimnīcā varēja ēnot kardiologu, neirologu, ginekologu-dzemdību speciālistu, ķirurgu, pediatru, anesteziologu-reanimatologu, nefrologu, traumatologu-ortopēdu, farmaceitu un laboratorijas ārstu. Savukārt slimnīcas Talsu filiālē skolēni varēja ēnot ķirurgu, ķirurgu - traumatologu, medicīnas māsu un radiologu. Alīna Rimare ēnot ķirurga profesiju Talsu slimnīcā bija ieradusies pat no Rīgas.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" galvenā ārsta vietnieks, anesteziologs, reanimatologs Olafs Ķeņģis norāda, ka slimnīcas vadība ļoti priecājas, ka jauniešus interesē medicīna, jo ārsta profesija ir viena no sabiedrībai nepieciešamākām profesijām. "Ārsta profesija - tas ir dzīvesveids, tādēļ jādod iespēja jauniešiem gūt iespaidu par to," stāsta Ķeņģis.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma, kuras laikā skolu audzēkņi apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)