Banner 980x90

Zlēkās tiksies ar dzejnieci Daci Frīdenbergu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
17.maijā Zlēkās, novadnieka Herberta Dorbes dzimtajās mājās "Zušos", notiks tikšanās ar Ventspils dzejnieci Daci Frīdenbergu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne, kopš 2006.gada rakstnieka Herberta Dorbes muzeja "Senču putekļi" vadītāja Inese Aide, sadarbojoties ar Zlēku bibliotēku, kultūras namu un Zlēku pamatskolu, 17.maijā, kad vārdadienu svin Herberti, aicina pulcēties H. Dorbes dzimto māju vietā – Zlēku "Zušos". Pie lielās liepas, kas vēl zaļo un liecina par dzīvojamās mājas vietu, notiek īss dzejas brīdis – kāds no Ventspils literātiem lasa savus darbus, savukārt skolnieki ir sagatavojuši Herberta Dorbes bērnu dzejas lasījumus. 11 gadu laikā bijušajā "Zušu" mājvietā pavasara burvību baudījuši un savus darbus lasījuši Ventspils autori Laimdota Sēle, Maira Asare, Iveta Skapste, Arvīds Venta, Ģirts Maizītis, Dace Frīdenberga, Guntars Tenne un Marlena Zvaigzne.

"Herberta dienas "Zušos" būs arī citugad, bet šogad tās ir īpašas, jo pēdējo reizi tajās piedalās Zlēku pamatskolas skolēni. Maija beigās Zlēku pamatskolā, kas ir vecākā skolā Kurzemē, atskanēs pēdējais zvans, aicinot uz stundu – rudenī skola tiks slēgta," atgādina Inese Aide.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)