Godinās labākos Ventspils ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumus
Ventspils dome labākajiem ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumiem pasniegs atzinības rakstus.
Labākie ēdināšanas uzņēmumi tika noteikti restorānu un krogu, kafejnīcu, ātrās ēdināšanas uzņēmumu un šogad pirmo reizi - arī kafetēriju grupā. Tos vērtēja trīs neatkarīgi eksperti - Salacgrīvas novada tūrisma padomes priekšsēdētāja Gundega Ruciņa, restorāna "Entresol" šefpavārs Raimonds Zommers un vīna bāra "Garage", restorāna "Hot'e" un "Viesmīlības skolas" līdzīpašnieks Jānis Jenzis. Noteikt mazulim draudzīgāko pakalpojuma sniedzēju palīdzēja arī brīvprātīgo māmiņu grupa. Kā skaidroja Aulmane, mūsdienīgs uzņēmums ar klientiem runā ne tikai klātienē, bet uztur nemitīgu kontaktu arī sociālo tīklu vietnēs. Lai noteiktu šajā jomā aktīvāko un komunikablāko, novembrī tika monitorētas dažādas aktivitātes - sekotāju skaits, jaunu ierakstu regularitāte, pozitīvas atsauksmes u.tml. Viedokli par labāko ēdināšanas uzņēmumu varēja izteikt arī ventspilnieki, balsojot interneta vietnēs.
Savukārt labākie izmitināšanas uzņēmumi tika noteikti piecās grupās, atsevišķi vērtējot viesnīcas, viesu namus, brīvdienu mājas, naktsmītnes privātmājā, apartamentus un hosteļus. Kopumā ap 80 naktsmītņu vērtēšanā piedalījās trīs neatkarīgi eksperti - "Q-Latvija" pārstāve Aivita Heniņa, tūrisma eksperte Zane Gaile un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāja Dace Markvarte.
Šogad īpašas balvas saņems arī velosipēdistiem draudzīgākā naktsmītne, veiksmīgākais debitants un naktsmītne, kas prot ļoti laipni un personīgi komunicēt ar klientiem dažādās formās – pa telefonu, e-pastos, sociālajos tīklos un personiskā sarunā klātienē.
"Ik gadu gaidu šo tikšanos ar uzņēmējiem un ekspertiem, jo tikai kopā varam sasniegt mērķi - kvalitāti un klientu apmierinātību," atzina Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks ("Latvijai un Ventspilij"). "Uzņēmumi ir tie, kas tur roku uz pulsa - pirmie uzzina ventspilnieku un viesu vēlmes, arī to vai attaisnojam viņu gaidas. Lai tas notiktu, ir jāseko jaunākajām tendencēm. Manuprāt, mūsu izvēlētie eksperti, kas ir atzīti augstākā līmeņa savas jomas pārzinātāji var sniegt šeit nenovērtējamu palīdzību. Pelnīta atzinība ir patīkama, bet vēl svarīgāka ir nemitīga attīstība."
Tradīcija apbalvot ēdināšanas uzņēmumus Ventspilī aizsākās 1999.gadā, savukārt konkurss par labāko izmitināšanas uzņēmumu tiek organizēts kopš 2007.gada.
Uz sarakstu