Ventspilī topošie pavāri sacentīsies mīksto sieru siešanā
Konkurss notiks divas dienas Ventspils tehnikuma telpās Saules ielā 15. Tā dalībnieku veikumu vērtēs ekspertu žūrija, savukārt uzvarētāji saņemts dāvanu kartes 300 eiro vērtībā un citas balvas.
"Pērn organizējām Jāņu siera siešanas konkursu un produktu gatavojām pēc sensenas receptes no biezpiena. Šogad būs modernais siers - pienu uzkarsēs, pievienos recinātāju, nolies sūkalas, sajauks ar pašu izvēlētām piedevām. Divu vienādu sieru nebūs. Ļoti ceram ieraudzīt un nobaudīt nenogatavinātos sierus ar jaunām garšām un netradicionālām formām," sacīja Davidanova.
Latvijā svaigo, nenogatavināto sieru lielražošana sākās pirms vairāk nekā 30 gadiem, un pirmais šāda veida siers tapa Mālpilī. Produktam ātri vien radās sekotāji - Kazdangas un "Muižas" sieri, Dundagas "Mare" un "Taizelis" u.c. Svaigie, nenogatavinātie sieri parasti ir nelieli rituļi ar dažādām piedevām.
Arī mājražotāji veiksmīgi apguvuši šo sieru siešanu, to sortiments ir daudzveidīgs.
Pēc Lauku atbalsta dienesta provizoriskiem datiem, pērn Latvijā viens iedzīvotājs patērējis 20,1 kilogramu siera, kas ir par diviem kilogramiem vairāk nekā 2014.gadā. Kopumā pērn siera ražošana palielinājusies par 19%, sasniedzot 41 000 tonnu.
Biedrība "Siera klubs" dibināta 2002.gadā. Biedrība apvieno siera ražotājus, tajā darbojas 62 biedri.
Uz sarakstu